Provningar

PROVNINGAR FÖR PRIVATPERSONER

APOTEKARNS BJUDER EN SMAKRESA FÖR ALLA SINNEN.  EN KVÄLL MED DELIKATESSER & ÄDLA DRYCKER

Vi har nu en spännande vår att se fram emot med flera olika tema på våra omtyckta provningar.

Under provningskvällen bjuder vi på härliga delikatesser med raffinerade smakkombinationer till de olika dryckerna vi har i glasen.

Vi gästas av duktiga experter inom sina olika områden vid de olika provningarna och de ger Er en oförglömlig kväll med intressant fakta och information.

Ni kommer garanterat att få flera Aha – upplevelser och tips att ta med hem.

Vårens provningar har något för för alla.

Plats: Apotekarns Vin & Deli, Falkgatan 9, 573 31 Tranås

Tid: 19.00, provning tar ca 2 timmar

Förbokning gäller till alla våra Tema kvällar & Provningar!

Biljetter till provningar löses minst en vecka innan,             provningarna är bindande.

Boka genom att prata med oss i butiken, maila på catharina@apotekarnsvinodeli.se

eller telefon 073-7856189

VÄLKOMMEN!

 

**********************************

*Alla Hjärtans Dag Meny med Bubbelprovning.

En romantisk kväll med Bubblor & Lyxig trestegs  Meny med Hjärtansdag Tema

Välkomstdrink med Lyxiga Tapas, vår härliga delikatessbricka med goda ostar, charkuterier och annat gott med nybakat surdegsbröd och olivolja. Dessert Tapas med choklad & Lakrits. Till maten serveras två glas toppkvalitets mousserande viner, därav ett glas Champagne.   

  Fredag 14 Feb kl 19:00   Pris 695:-

 

*Smaka på Österlen! 

En fantastisk Vin & Gourmet Provning med svensk kvalitet i fokus. Mousserande, vita, rosé & röda viner som vunnit många utmärkelser kombineras med spännande gastronomiska svenska smaker.

Kvällens gäster är Eva Bergqvist från Skepparps Vingård (utmärkelser som Sveriges bästa Vingård o Viner!) även arrangör av Vin festivalen ” Smaka Svenska Viner ”, samt Therese Magnusson från Gunnarshög, Sveriges främsta Rapsolja, som bjuder på svenska Vintapas!   

En unik provning Ni måste uppleva!

Fredag 28 Feb kl 19:00   Pris 595:-

 

*Bubbelprovning med Apotekarns Catharina Fundin.

En av våra mest populära provningar!

Vi provar fem olika varianter av mousserande viner allt från Prosecco, Cava, Champagne till spännande nyheter Ni inte provat förut! Till de ädla bubblorna bjuder vi läckra Bubbel Tapas som matchar de olika vinerna i perfekt äktenskap! 

            Torsdag 5 Mars kl 19:00           Pris 595:-

 

*Ölprovning med MOHawks

Kvällen gäst Stefan Gustavsson , en av Sveriges främsta bryggmästare presenterar MOHawks innovativa öl sortiment. Efter 10 år och hundratals öl  innoverar och platsar MOHawks bland Sveriges bästa öl och numera även i hela världen. Detta är det lilla bryggeriet i Göteborg Ni kommer minnas och höra mycket om! Denna kväll provar vi ett urval öl från ljust och humligt till mörkt och maltigt. Till ölen bjuder vi på spännande Tapas som matchar de olika  ölen.          

Torsdag 12 Mars kl 19:00         Pris 595:-

 

*Smaka på Syd Afrika!

Vi tar Er med på en smakresa till ett av länderna alla längtar till och tillbaka till! Sydafrika är ett fascinerande vinland med allt från mousserande, vitt, rosé, rött och sött av toppkvalitet, mycket vin för pengarna! Vinprovning med fem olika viner och en spännande trestegs Meny med Sydafrikanskt Tema, en kväll som kommer bjuda på toppviner utvalda från olika gårdar.

Fredag 27 Mars kl 19:00           Pris 695:-

 

*Vårens godaste Viner!

Vårkänslor i luften så bjuder vi nu på härligt friska och fräscha viner som passar vårens alla fester! Kvällens gäst är Niklas Marklund från HoReCa Partner, en av våra topp leverantörer med spännande viner. Vi bjuder på fem olika viner från mousserande, vitt, rosé och rött i perfekt kombination med Vår inspirerande Tapas.

Torsdag 2 April kl 19:00            Pris 595:-

 

*Rom, Choklad och Ost.

En exklusiv Romprovning med vällagrade limiterade kvalitets Rom från fyra olika länder, Colombia, Peru, Venezuela och Dominikanska Republiken. De olika  romsorterna är blandade, lagrade och åldrade i respektive hemland. Vi får prova de olika tre romstilarna brittisk, spansk och fransk. Vällagrad Rom som avec är en magisk njutning i kombination med fin choklad, eller till ostbrickan där sötman passar, går ton i ton med en god marmelad och ostens sälta. Vi kommer bjuda på en god ostbricka samt kvalitetschoklad i olika varianter i perfekta kombinationer till den goda Romen!

Torsdag 23 April kl 19:00          Pris 595:-

 

*Svensk Whiskyprovning på hög nivå!

Highcoast Distillerie Whisky, det Norrländska guldet är tillbaka! Thord Guldbrand, Brand Ambassador bjuder på favoriter och spännande nyheter.
Till de ädla dropparna dukar vi fram en tallrik med perfekta Whisky tilltugg, komponerade av Apotekarns Catharina Fundin
Missa inte denna kväll alla Whiskyälskare!

Torsdag 14 maj kl 19.00    Pris 595:-